Laatste nieuws

Home Actueel Leerlingen en docenten behalen VCA-diploma!

Leerlingen en docenten behalen VCA-diploma!

Leerlingen en docenten behalen VCA-diploma!

BIVAK LEERLINGEN VOOR ‘HETE VUREN’ TIJDENS VCA PRAKTIJKDAG!

Wat te doen bij een brandje op de werkvloer? Hoe gebruik je machines op een veilige manier? En welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nodig tijdens bepaalde werkzaamheden? Hier kunnen de BIVAK leerlingen van het BRAVO! College nu (bijna) alles over vertellen. Zij volgen namelijk, via Fire-tech. in Budel, een cursus B-VCA. In 7 weken tijd wordt ze van alles geleerd over gezond en veilig werken.

Naast de theorielessen op het BRAVO! College, die door Fire-tech. met o.a. interessante YouTube-filmpjes helemaal op de leerlingen zijn afgestemd, krijgen ze ook de nodige praktijklessen op locatie. Zo mochten ze bijvoorbeeld op woensdag 20 november bij Fire-tech. zelf aan de slag met wat ze al geleerd hebben. Dit keer lag de focus vooral op brandpreventie.

De scholieren zijn dan ook letterlijk voor hete vuren gezet. Aan hen de taak om verschillende brandjes te blussen met de juiste materialen. Wanneer gebruik je water en wanneer poeder of schuim? Hoe gebruik je een blusdeken op een verantwoorde manier? Ook was er aandacht voor het veilig werken met machines, zoals lasapparaten en snijbranders. Uiteraard werd dit allemaal gedaan in beschermende kleding.

Een leerzame, leuke dag waarop de leerlingen op een actieve manier weer een stapje dichter bij het examen zijn gekomen. Met het examen op 11 december hebben ze de cursus afgesloten met het behalen van hun B-VCA diploma.