BIVAK
Home Over BIVAK Algemeen

Bijzonder innovatief vakonderwijs

BIVAK is een afkorting van Bijzonder Innovatief Vakonderwijs. Een zesjarige technische opleiding op het gebied van elektro-, installatie-, bouw- en metaaltechniek. BIVAK is een initiatief van het BRAVO! College, Ondernemers Contact Cranendonck (OCC), Kr8tig, gemeente Cranendonck en Vocaal.

Door leerlingen lokaal op te leiden en bij afstuderen een baangarantie af te geven, wordt de kans groter dat zij in de regio gaan werken én blijven wonen. Tevens worden technische vacatures sneller ingevuld en kunnen bedrijven blijvend ontwikkelen en doorgroeien.

Bij BIVAK ligt de focus op technisch onderwijs dat innovatief is en past bij de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor het opleiden van jong technisch talent dragen, naast vakdocenten, ook leermeesters uit de bedrijven vakkennis en expertise over. Technische thema’s waar leerlingen mee in aanraking komen zijn; circulaire energie (i.s.m. Metalot), duurzaam bouwen, het aanleggen van zonnepanelen, opwekken van windenergie, installeren van warmtepompinstallaties, bedenken van slimme technologie in en om het huis, programmeren, robotica en ict.

Praktijkles-ruimtes zijn ingericht bij de partnerbedrijven van BIVAK, waardoor lesprogramma’s continu worden doorontwikkeld en er gewerkt wordt met de nieuwste apparatuur en techniek. Leerlingen ronden in de eerste twee periodes van het eerste leerjaar een veiligheidscursus (VCA) op het gebied van veilig en gezond werken af. Hierdoor is het meelopen/opdrachten maken in een bedrijf mogelijk.

Neem contact met ons op