BIVAK
Home Over BIVAK Leerlingen en ouders

Ga op een technische ontdekkingsreis met BIVAK!

Straks ga je naar de middelbare school. Weet je al welke? Kies je voor een leuke school, die lekker dichtbij is, met leuke lessen, spannende uitdagingen en fijne leraren? Goede keus! Kies je ook voor een opleiding die je alle kansen geeft op een fantastische baan in de techniek? Geweldig! Dan heb je je keuze eigenlijk al gemaakt. Welkom bij BIVAK!

Leerling soldeert

Innovatief vakonderwijs

BIVAK staat voor Bijzonder Innovatief Vakonderwijs. BIVAK is een nieuwe opleiding in Cranendonck. Het is een opleiding waar je de kans krijgt om een pro te worden in een technisch beroep. Welk beroep? Dat gaan we samen verkennen. Samen met je docenten en de vakspecialisten van bedrijven in Cranendonck ontdek je welk technisch beroep het best bij je past. Je maakt kennis met slimme technieken, innovatieve toepassingen en je mag werken met de nieuwste apparatuur. Ook krijg je een kijkje in de keuken van de installatie-, elektro-, metaal- en bouwtechniek.

VMBO én MBO

Bij BIVAK leiden we je in 6 jaar op voor een vmbo-basis, -kader of mavo-diploma én het mbo-diploma. Dat zijn waardevolle diploma’s waarmee je na je opleiding direct aan de slag kunt gaan. Alleen al in Cranendonck zijn er tientallen technische bedrijven die zitten te springen om goed opgeleide technische talenten. Zij willen graag dat je bij hen komt werken.

Baangarantie

Met een BIVAK-diploma op zak heb je daarom meteen een baangarantie bij een bedrijf in de regio Cranendonck. Dat is de BIVAK-belofte. We kunnen dat beloven omdat school, bedrijven en gemeente nauw met elkaar samenwerken. Samen zorgen wij ervoor dat jij als vakman of vakvrouw aan de slag kunt gaan! Wil je na BIVAK liever verder studeren? Natuurlijk kan dat. Met je diploma heb je een prima basis voor een succesvolle technische hbo-opleiding.

Vaklessen binnen bedrijven

Hoe ziet een opleiding bij BIVAK eruit? Elke dag is anders. Een deel van de lessen krijg je van de docenten van het BRAVO! College. Het gaat om theorievakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast krijg je lessen in speciale vaklokalen bij de technische bedrijven. Daar leer je hoe techniek in de praktijk werkt en welke vaardigheden je nodig hebt. Je leert er de kneepjes van het vak en je ziet met eigen ogen hoe innovatief de wereld van de techniek kan zijn.

Ontdek je talenten

Binnen de bedrijven krijg je les van ervaren vakspecialisten, die zelf al jaren in de praktijk werken. Ze laten je de vele aspecten van techniek zien en leggen uit wat je moet kennen en kunnen in de wereld van techniek. Ze geven je de ruimte om zelf aan de slag te gaan, te experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken. Ze werken graag met je. Misschien dat ze je een bijbaan aanbieden om extra werkervaring op te doen.

Samen bouwen aan jouw toekomst

Enthousiast? Bij BIVAK zorgen we ervoor dat je tijdens de hele opleiding enthousiast blijft voor onze opleiding en de techniek. We beloven je zes veelzijdige en altijd boeiende jaren. En dat we samen met jou, je medeleerlingen, je ouders, je docenten én het Cranendonckse bedrijfsleven gaan bouwen aan een fantastische toekomst.

Hebben we je uitgedaagd?!

Alle jonge technische talenten in Cranendonck en omgeving dagen we uit om de komende zes jaar de wereld van de techniek te ontdekken. Het is een unieke kans, dichtbij huis, midden in een regio waar je je dromen waar kunt maken. Laten we samen op BIVAK gaan!

Neem contact met ons op